Open brief aan de leden van de gemeenteraad van Roermond

Boerderij Wolfhagen wacht de sloperskogel!

Het zal duidelijk zijn dat dit voor Stichting Ruimte een bittere pil is. Het pand heeft historische waarde en is alleen daarom al de moeite van het behouden waard. Dat daar in de omgeving al soortgelijke panden staan en dat het nu wel genoeg is, vinden wij een vreemd argument. Alsof je als gemeente in elke categorie wel genoeg hebt aan één overblijfsel uit het verleden.

Belangrijk vinden wij ook  de plaats waar deze 250 jaar oude  boerderij staat. Het is – in moderne  termen gesproken –een soort van landmark dat de hoek waar het staat een mooie uitstraling geeft. Alleen daarom zou het oude  gebouwencomplex behouden moeten worden.

Wij hebben ons met tegenzin neergelegd tegen het besluit van het College van B&W. Er zijn ook geen juridische middelen om tegen dit besluit op te komen. Anders hadden wij die zeker benut.

Het is de bedoeling  dat op het perceel van de boerderij een tweetal woningen (vrije sector) zullen komen. De projectontwikkelaar die hiervoor plannen had, heeft zich inmiddels teruggetrokken en de percelen komen in de vrije verkoop.

 Wat ons verbaast  is het voornemen om de boerderij al  op korte termijn te slopen.  Als de   uitgifte van de percelen lang stagneert – een niet onverwacht scenario in deze tijd van malaise – kijken de buren en voorbijgangers tijdenlang aan tegen een braakliggend terrein waar zij eerst een oude boerderij zagen.  Hoe lang kan dat niet gaan duren? Had de boerderij, in afwachting van wat de toekomst gaat brengen,  niet beter behouden kunnen blijven totdat er werkelijk noodzaak is, de slopershamer te gaan hanteren?

Als Stichting Ruimte zouden wij het op prijs stellen als u het College dringend zou willen oproepen niet meteen al  sloop over te gaan maar het complex te behouden totdat er  concrete plannen zijn voor de bouw van nieuwe woningen.   De noodzaak voor een  snelle sloop is er  immers (nog) niet!

 Laat de huidige toestand zoals deze is.  Zolang als het kan!

Mogen wij op initiatieven van uw kant rekenen?

Namens het bestuur van de Stichting Ruimte,

Hein Tilborghs, voorzitter

Dit bericht werd geplaatst in Alfonsusschool, Binnenstad Roermond, Boerderij Wolfhagen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s